سیرآب از آب حیات

از هر دری ...

سیرآب از آب حیات

از هر دری ...

سیرآب از آب حیات

کِشتِ ما را میتواند قطره ای سیرآب کرد

این قدر اِستـــادگی ای ابرِ دریادل چــرا ؟
صائب تبریزی

شادی روح شهدا و امام

صلوات

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

پربیننده ترین مطالب

محبوب ترین مطالب

آخرین نظرات

حصر در سیره حضرت علی(ع) و استفتاء در مورد آن

سه شنبه, ۷ شهریور ۱۳۹۶، ۰۹:۴۳ ق.ظ

حصر و زندان بدون محاکمه

یه روزی در داخل تاکسی بنده خدایی که چهره موجهی داشت و ادعا میکرد اهل مطالعه است به طوری که کتاب هم در مورد سبک زندگی حضرت علی(علیه السلام)نوشته است در مورد اینکه حضرت علی (ع) در دوران خلافت خویش هیچ کس را هر نوع مخالفت و یا تخلفی داشته باشد محصور و بدون محاکمه محبوس نکرده در حالی که در جمهوری اسلامی بدون محاکمه بعضیها را حبس کرده اند  بحثی میکرد یکی از مسافران که در ظاهر کارگر ساده به نظر میرسید اشاره به جمل کرد که اشاره به جایی بود خلاصه معلوم شد از این کانالهای معاند یه سری مطالب رو گرفته و هیچ مطالعه ای در مورد صحت و سقم آنها  نکرده است طبق مطالعه ای که بنده داشتم اشاره ای به بعضی مستندات نمودم که در سیره حضرت امیر (ع) بود  . در این متن به بعضی از آنها اشاره میکنم امید است مقبول افتد .

چیزی که مسلم است و خود اصلاح طلبان به آن اذعان میکنند این است که ادعای تخلف و تقلب انتخاباتی که از طرف سران فتنه مطرح گردید امکان نداشته و قابل قبول نبوده است . آنها فقط به اعتراض کفایت نکرده بلکه قانون اساسی را زیر سئوال بردند و از مُرّ قانون پا فراتر گذاشته و هیچ التزامی به قانون نشان ندادند و با صدور بیانیه های پی در پی و با استفاده از شبکه های ماهواره ای با استدلالهای پوچ و بی سند به التهابات داخلی دامن زدند و در این بین با دشمنان ایران همپیاله شده و با استفاده از غذای فکری و امکانات آنها با تمام وجود قدم در راه براندازی نظام اسلامی ایران برداشتند که ضامن خون خیلی ها و صدمه ای که به مملکت زده شد باید باشند .

در فقه اسلام در مواجهه با بعضی تخلفات و مخالفتهای مالی و سیاسی حاکم دستور به حبس میدهد بدون اینکه محاکمه ای در ابتدای امر صورت بگیرد از آن جمله میتوان به برخی دیون مادی ، رشوه ، سوء استفاده از بیت المال ، خیانت سیاسی بعضی منافقین اشاره نمود .

1)      ****  در مصر منافقین و مغرضینی که دارای پایگاه اجتماعی و منزلت سیاسی بودند و بر علیه حضرت توطئه می کردند که میتوان به بعضی رجال مصر اشاره نمود که با حضرت امیر بیعت ننموده بودند ولی حضرت امیر(علیه السلام) مقرری بیت المال به انها میداند با این حال تا زمانیکه این رجال مصری بر علیه حضرت توطئه ننموده بودند حضرت تعرضی به انها نمیکرد تا اینکه بر علیه حضرت و دستگاه خلافت توطئه کرده و با دشمن حضرت که معاویه است ارتباط بر قرار کردند وقتی حضرت از ما وقع مطلع گردیدند به فرماندار مصر دستور دادند که از آنها بیعت بگیر در صورت امتناع سرکوبشان بکن و آنها را حبس بکن .

2)      ****  مصقلة ابن هبیره شیبانی  کارگزار علی بن ابی طالب در اردشیر خرّه از شهرهای مهم فارس بود. به نقل از برخی از مورخان عبدالله بن عباس حاکم بصره وی را به این سمت منصوب کرده بود. وی بیت المال را به خویشان و بستگانش می بخشید و موجبات ناراحتی علی(علیه السلام) را فراهم ساخت. البته، تبرئه شد و بر سمت خود باقی ماند. پس از شکست شورش خریت بن راشد، هنگامی که معقل بن قیس، از سرداران علی(علیه السلام)، با پانصد اسیر به اردشیر خره رسید، مصقله اسرا را به مبلغی گزاف خرید و آزاد کرد. اما، از عهده پرداخت مبلغ آن به بیت المال برنیامد. علی(علیه السلام) از وی آن مال را مطالبه کرد اما وی گریخت و نزد معاویه رفت. علی (علیه السلام)از عمل وی در شگفت شد که چون بزرگواران اسرا را آزاد کرد و سپس چون بندگان گریخت. علی(علیه السلام)، در نظر داشت وی را برای بازپرداخت دین زندانی کند و اگر وی را ناتوان بیابد آزاد نماید (۱)

 

3)      ****  مسیب ابن نجبة فزاری از یاران برجسته امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) و از رهبران و بزرگان شیعه در کوفه که پس از واقعه کربلا جزء رهبران قیان توابین بود که در کنار سلیمان صرد خزائی به شهادت رسید . معاویه، عبدالله بن مسعده فزاری را فرا خواند و او را با 1700 تن به تیما اعزام کرد و فرمان داد هر عربی را که دید بیازماید، هر کس مطیع او باشد از او بیعت بگیرد و هر کس مخالفت کند حساب او را با شمشیر تسویه کند، سپس به سوی مدینه و مکه و سرزمین حجاز برود و هر روز گزارش کار خود را به او ارسال نماید.
عبدالله بن مسعده به انجام مأموریت خود پرداخت و خبر به امیرالمؤمنین علیه السلام رسید. حضرت مسیب بن نجبه فزاری را با گروهی از مردم در پی او فرستاد و فرمود: ای مسیب، تو از کسانی هستی که من به صلاح و نیرومندی آنها اطمینان دارم.
مسیب حرکت کرد و به تیما رسید. گروهی از قبیله فزاره به عبدالله بن مسعده پیوستند و گروهی به مسیب چرا که هر دو از آن قبیله بودند. سرانجام نیروهای دو طرف درگیر شدند و ابن مسعده زخمی شد. شماری از یارانش بدون توجه به او به شام گریختند و گروهی با او باقی ماندند که آنها نیز به یک چهار دیواری کهنه در کنار دژ تیما پناه بردند.
مسیب پیرامون آن هیزم جمع کرده آتش افروخت. آنها مسیب را قسم دادند که آنها را به آتش نسوزاند. مسیب دستور داد آتش را خاموش کردند، شب هنگام یکی از یاران مسیب که نگهبان شکاف و راه فرار به سوی شام بود، راه را گشود و آنها از محاصره گریخته به شام رفتند.
چون صبح شد مسیب هیچ کس را در میان چهار دیواری نیافت. یکی از یارانش اجازه خواست تا فراریان را تعقیب کند. مسیب اجازه نداد. آن گاه به سوی امیرالمؤمنین بازگشت.
خبر ماجرا پیشتر به امیرالمؤمنین (علیه السلام) رسیده بود. از این رو به مسیب چند روز اجازه ملاقات نداد. سپس او را احضار نموده توبیخ کرد و فرمود: سستی کردی و فرصت را از دست دادی. مسیب پوزش خواست و گروهی از بزرگان کوفه وساطت کردند که حضرت از او راضی شود. حضرت جوابی نفرمود و او را در مسجد حبس نمود  (2)

 

4)      ****  یزید بن حُجَیَّة :‌  امیرمومنان علیه السلام ، یزید بن حُجَیَّة را فرماندار دَشتَبی کردند. شهر دَشتَبی (که به آن دَستبا ، دستبنا و دشتابی هم گفته می شد) منطقه ای آباد و پرآب در غرب ری بود که شهر «بوئین زهرا»ی امروزی را در بر می گرفت.

یزید بن حُجَیّة ، با خوارج جنگید ولی غنائم را بین مسلمین تقسیم نکرد و همه را برای خود برداشت. علی (علیه السلام) دستور به حبس خانگی او دادند و «سعد» غلام یزید بن حجیّة را مامور به نگهبانی از او کردند.

ولی عاقبت ، شبی هنگام خواب «سعد» ، «یزید بن حُجَیّة» به اسبش نزدیک شد و به سوی معاویه گریخت.

«زیاد بن خصفة تیمی» از امیرالمومنین (علیه السلام) درخواست ماموریت کرد تا به دنبال یزید به حجَیّة رود و او را بازگرداند.

یزید بن حجیة نامه ای به مردم عراق (مرکز حکومت علی ع) نوشت و در آن ، در قالب شعر به امیرالمومنین (علیه السلام) اهانت کرد.

امیرالمومنین (علیه السلام) ، پس از نماز به اصحابش فرمود همگی دست به دعا بردارید. من یزید بن حجیَة را نفرین می کنم و شما آمین بگویید. سپس حضرت اینگونه دعا کردند: «خدایا! یزید بن حجیّة با مال مسلمین گریخت و به قوم فاسقین ملحق شد! تو ما را از مکر و کید او در امان دار! و مجازات او را مجازات ظالمین قرار ده!»(3)

 

  ****  حصر خطاکاران به قلم مرحوم هاشمی رفسنجانی : در آیه 118 از سوره مبارکه توبه « وَ عَلَى الثَّلاثَةِ الَّذِینَ خُلِّفُوا حَتَّى إِذا ضاقَتْ عَلَیْهِمُ الْأَرْضُ بِما رَحُبَتْ وَ ضاقَتْ عَلَیْهِمْ أَنْفُسُهُمْ وَ ظَنُّوا أَنْ لا مَلْجَأَ مِنَ اللَّهِ إِلاَّ إِلَیْهِ ثُمَّ تابَ عَلَیْهِمْ لِیَتُوبُوا إِنَّ اللَّهَ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِیم» به ماجرای تخلف «کعب» ، «مرارة بن الرّبیع» و «هلال بن أمیّة» از دستور پیامبر ص برای حضور در جنگ تبوک اشاره شده است.

مسلمانان ، پس از جنگ تبوک به دستور پیامبر اعظم ، این سه نفر را تحریم ارتباطی کردند که مرحوم هاشمی رفسنجانی در تفسیر راهنما ، این حرکت را «محاصره متخلفان» می نامد. بخش هایی از عبارات آن مرحوم عینا آورده می شود: تنگ شدن عرصه زندگى بر سه مسلمان متخلف از جنگ تبوک، در اثر رو به رو شدن با پیامدهاى عمل خطایى که کرده بودند. حَتَّى إِذا ضاقَتْ عَلَیْهِمُ الْأَرْضُ بِما رَحُبَت‏ تحریم ارتباط با متخلفان از جنگ تبوک و انزواى اجتماعى آنان از سوى مسلمانان‏ ضاقَتْ عَلَیْهِمُ الْأَرْضُ بِما رَحُبَتْ‏ مطلب یاد شده با توجه به شأن نزول است. که تنگ شدن زندگى بر متخلفان از جنگ تبوک را، ناشى از قطع رابطه مسلمانان با ایشان معرفى کرده است.  مبارزه منفى و تحریم روابط با خطاکاران، از روشهاى مؤثر و سازنده در برخورد با آنان‏ ضاقَتْ عَلَیْهِمُ الْأَرْضُ ... وَ ظَنُّوا أَنْ لا مَلْجَأَ مِنَ اللَّهِ إِلَّا إِلَیْهِ‏ . برداشت یاد شده با توجه به شأن نزول آیه شریفه است که مسلمانان، با متخلفان از جنگ تبوک، قطع رابطه کردند.تنگناهاى اجتماعى و روحى، از زمینه‏ هاى التجاى انسان به درگاه الهى‏ ضاقَتْ عَلَیْهِمُ الْأَرْضُ ... وَ ضاقَتْ عَلَیْهِمْ أَنْفُسُهُمْ وَ ظَنُّوا أَنْ لا مَلْجَأَ مِنَ اللَّهِ إِلَّا إِلَیْهِ‏ با توجه به شأن نزول که محاصره اجتماعى متخلفان را از سوى مسلمانان زمینه التجاى آنان به خداوند شمرده است، این برداشت استفاده مى‏ شود.(4)

**** بازرترین نمونه حصر بعد از وقعه جمل بود که عایشه متهم و متخلف درجه یک بود که باعث لطمه  به جامعه مسلمین گردید و خیلی از خونها ریخته شد با این که حضرت امیر(علیه السلام) سعی میکردند که جنگ صورت نگیرد با این حال با شیطنت اطرافیان و سماجت عایشه که دستور تیر اندازی به پیک حضرت امیر را داد آغازگر جنگ شد و پس از جنگ ، عایشه از حضرت عذر خواهی نمودند و ایشان به احترام همسری پیامبر او را مجازات ننمود و نسبت به عایشه فرمودند : عایشه خداوند تو را دستور داده بود که در خانه خود بنشینی و خود را از بیگانگان مستور و محفوظ بداری اما تو با امر پروردگار بزرگ مخالفت نموده، دست به خون مسلمانان آلودی، مردم را به ضد من شوراندی واز راه ظلم، جنگ بزرگی علیه من به وجود اوردی در صورتی که تو و خاندانت به وسیله ما به عزت وشرف نائل گشته اید و به وسیله ما خاندان بود که تو ام المؤمنین شدی. اینک باید آماده حرکت باشی و به خانه ای که رسول خدا تو را در آنجا برقرار نموده است برگردی و تا دم مرگ در آنجا باشی(5) .

 به شهادت منابع تاریخی عایشه دیگر هیچ فعالیتی را در بیرون انجام نداد و حتی برای حج هم بیرون نرفت . از این نقل تنها چیزی که فهمیده میشود حصر عایشه بدون محاکمه ی او بود «البته در بعضی منابع اهل سنت نقل شده حضرت امیر(علیه السلام) بعد از جنگ به عایشه احترام و اکرام زیاد نمود و حتی حسنین (علیهما السلام) را برای مشایعت به همراه عایشه روانه نمود و عایشه در مسیر گفت که هیچ مشکلی بین من و پدرتان وجود ندارد و حضرت امیر نیز این قول عایشه را تأیید نمود و فرمودند که عایشه در دنیا و آخرت همسر پیامبر است که این نقل به دلایل نقلی و عقلی صحیح نمی باشد.»

منابع :

       (1)  سیمای کارگزاران علیّ بن ابی طالب امیرالمؤمنین (ع) جلد اول، نویسنده : علی اکبر ذاکری

       (2) نهج السعادة: 2/557

(3)      الغارات(طبع جدید) ، ج‏2، ص 525 532 *** بحارالأنوار (ط - بیروت)، ج‏34، ص: 290 291  ***  شرح نهج البلاغة لابن أبی الحدید، ج‏4، ص: 83 87

(4)      تفسیر راهنما، ج‏7، ص: 229 230

(5)      ترجمه فتوح البلدان ابن اعثم، محمد بن احمد المستوفی الهروی، بمبئی: مطعبه الحسینی ، ۱۳۰۰، ج۲، ص ۳۳۹-۳۴۰- مرتضی عسکری، نقش عایشه در تاریخ اسلام ، ج۲، ص ۲۲۶-۲۲۷



سوال واستفتاء فقهی درباره حصر؛ نکات قابل بحثی دارد...

محضر مبارک حضرت آیت‌الله سیفی مازندرانی

همانگونه که مستحضرید در قضیه انتخابات سال 1388 عده‌ای به بهانه تقلب در انتخابات دست به شورش بر ضد نظام اسلامی زده و فتنه‌ای بزرگ را رقم زدند و دشمنی خود را با اسلام و امام و اصل ولایت فقیه ابراز کردند و آن قدر به کار خود ادامه دادند که مورد حمایت صریح آمریکا و اسرائیل قرار گرفتند و به معارضه با جمهوری اسلامی پرداختند.
در نهایت سران این فتنه با تصویب شورای عالی امنیت ملی مورد حصر خانگی قرار گرفتند. اخیراً وجه شرعی این حصر (با توجه به اینکه این حبس مجازات بدون محاکمه و بدون دفاع متهم از خود بوده است) مورد پرسش قرار گرفته است.
لطفاً نظر خود را راجع به حکم شرعی این حصر با اشاره به مبانی فقهی آن بیان کنید.

پاسخ استفتاء

بسمه‌تعالی

حصر مزبور از نظر فقهی مشروع بوده و در جواز، بلکه در وجوب آن تردیدی نیست و این به چند جهت می‌باشد:

1- هرگونه شورش سازماندهی شده به قصد براندازی یا تغییر ساختاری در ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با هدف معارضه در مقابل ولیّ أمر مسلمین از نظر فقهی تحت عنوان «بغی» بوده و سران شورش و عوامل مؤثر آن «البغاة علی امام المسلمین» محسوب می‌شوند و احکام بغاة بر آنان مترتب می‌شود؛ زیرا مقتضای تحقیق این است که در عنوان «بغاة» خروج بر امام معصوم (علیه السلام) شرط نیست، بلکه خروج بر نائب امام و شورش در مقابل ولیّ فقیه جامع شرائط و متولّی شرعی و قانونی رهبری حکومت اسلامی داخل عنوان «بغی» نیز می باشد و همچنین صدق قتال و جنگ نظامی در عنوان «بغی» شرط نیست، چرا که دلیل تام السند و الدلالة بر اعتبار این دو قید نیست، و آنچه که برای این مقصود به آن استدلال شده است سنداً یا دلالةً مخدوش است. بلکه در موثقه ی سکونی «الخروج مع جماعة علی امام عادل» ملاک عنوان «بغی» و معیار موضوع «باغی» بیان گردیده است. و از روایات و فتاوا احکامی در حق بغاة استفاده می شود که اقل متیقن آن حبس و تعزیر است. و تشخیص کیفیت و کمیت آن با حاکم شرع می باشد، و ملاک آن مراعات مصالح اسلام و مسلمین و حفظ صیانت کیان نظام اسلامی است. ( البته درباره ی ماهیت و احکام و شرایط «بغاة» در شماره ی چهارم مجلّه ی «حلقات الفقه لفعّال» تحقیق فقهی جامع و گسترده ای کرده ایم، محققین می توانند مراجعه کنند. )
2- کسی که بر ولیّ فقیه جامع شرائط خروج کند مصداق کلام امام صادق (علیه السلام) است که در مقبوله ی ابن حنظلة فرمود: «فإنّی قد جعلته علیکم حاکماً. فإذا حکم بحکمنا فلم یُقبل منه، فإنّما استخفّ بحکم الله و علینا ردٌّ. و الرادّ علینا الرادّ علی الله، و هو علی حدِّ الشرک بالله». وجه دلالت روشن است؛ چرا که حکم فقیه جامع ولیِّ أمر حکومت اسلام، مصداق «حَکَمَ بحکمنا» بوده، و نیز خروج در مقابل ایشان مصداق ردّ حکم حکومتی او، و گناهی بزرگ در حدّ شرک به خدای تعالی می باشد، و بدون تردید موجب استحقاق تعزیر به تشخیص حاکم است.
3- همانگونه که امام راحل عظیم الشأن بارها تصریح کردند، حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی از بزرگترین واجبات و اقدام به تضعیف و اخلال و براندازی آن از بزرگترین گناهان است. و به اتفاق نص و فتوی کسی که مرتکب چنین گناه بزرگی شود، فللحاکم أن یعزّره بما یراه من المصلحة؛ أی مصلحة الإسلام و المسلمین. بنابر این کمترین مجازات چنین کسانی حبس و تعزیر است.
البته بر هیچ فقیهی، بلکه هیچ اهل اطلاعی از باب قضاء پوشیده نیست که محاکمه در جائی لازم است که شخصی شاکی با فرد دیگری متشاکی (متهم) مخاصمه کرده و به قاضی جهت فصل خصومت مراجعه کنند. در چنین مواردی قاضی باید آنان را محاکمه و بر اساس میزان قضاء بالبیّنات و الأیمان حکم کند.
اما در موارد جرائم حقوق الله که از جانب شرع حدود و تعزیرات برای آن تشریع شده است، در صورتی که برای حاکم علم وجدانی به وقوع جرم حاصل شده باشد، رأساً بر او اجرای حدود إلهی واجب است. و در رأس حقوق الله حفظ و حراست از کیان و امنیت حکومت اسلامی است، که جانها باید فدای آن شود. و اگر علم وجدانی نباشد شهادت دو نفر عادل شاهد عینی ماجرا کافی است. در حالیکه در مورد حصر مزبور نه تنها برای ولیّ امر، بلکه برای عامّه ی مؤمنین علم حضوری و وجدانی به دخالت بلکه رهبری فتنه ی براندازی توسط محصورین حاصل است.
و نیز بر اهل فضل پوشیده نیست که تایید و تنفیذ دستور شورای عالی امنیت ملی توسط ولیّ امر همان صدور حکم از جانب معظم‌له می‌باشد. بنابراین اعتبار محاکمه و صدور حکم مستقل در فرض سؤال اساس شرعی ندارد.
تاریخ: نهم شهریور سال 1396 ه.ش


سه نگاه درباره #رفع_حصر؛ کدام #حصر رفع شود؟

یادداشت اختصاصی؛حمیدرضا مقدم‌فر

به‌طور کلی، سه گروه و به‌عبارت دقیق‌تر سه نگاه، از «رفع حصر» سخن می‌گویند؛

🔹#دسته_اول رسماً اپوزیسیون نظام جمهوری اسلامی هستند و در اکثر موارد کمپین‌هایی که راجع به موضوع رفع حصر ایجاد می‌شود با محوریت آنهاست. مهمترین ویژگی این گروه آن است که نه‌تنها رفع حصر و یا نفس حصر، بلکه حتی خود محصورین هم موضوعیتی برای آنها ندارند، با این حال مسئله‌ حصر را با توجه به ویژگی‌هایی که دارد، موضوع مناسبی برای ساماندهی اعتراض به جمهوری اسلامی تصور می‌کنند.

▫️از آنجا که این دسته موضوعیتی برای حصر و رفع آن قائل نیستند بلکه برای آنها جنبه «ابزاری»، «واسطی» و «طریقی» برای ضدیت با جمهوری اسلامی مطرح است، لذا نمی‌توانند در بحث‌های منطقی راجع به آینده موضوع موسوم به حصر محل اعتنا باشند. برای این دسته حتی «مرگ» محصورین در شرایط فعلی نیز موقعیت دلپذیرتری است، به همین دلیل است که آقای کروبی در سن 80سالگی و در وضعیت نه‌چندان مناسب جسمی به اعتصاب غذا تشویق می‌شود.

▫️#نگاه_دوم به رفع حصر و یا معنایی که دسته دوم از رفع حصر دارد آن است که برای آقایان موسوی و کروبی شرایطی فراهم شود تا مجدداً به فضای سیاسی ــ اجتماعی بازگردند و بار دیگر در موقعیت یک کنشگر سیاسی قرار بگیرند. بخشی از اصلاح‌طلبان داخل نظام در این دسته قرار می‌گیرند، اما؛

▫️اولاً «تجربه» عملکرد این آقایان به‌ویژه طی 20 ماه منجر به وضعیت فعلی‌شان به همگان اثبات کرده که نوع سیاست‌ورزی آنها نهایتاً به جایگاهی خواهد رسید که اصول‌گرایان و اصلاح‌طلبان عاقل جملگی رأی به «ضد ملّی» و «ضد اسلامی» بودن تحرکات آنها می‌دهند

▫️ثانیاً امکان فعالیت سیاسی به‌معنای کنشگری سیاسی درون ساختار حاکمیت جمهوری اسلامی برای فردی که هیچ‌کدام از ساختارهای انتخاباتی، قضایی، نظارتی و... حاکمیت را به‌رسمیت نمی‌شناسد یک «پارادوکس مطلق» است

▫️به‌ویژه اینکه هیچ نشانه‌ای از ندامت و پشیمانی آقایان موسوی و کروبی و اذعان به ضرورت عدم‌تکرار آن اغتشاشات وجود ندارد، بلکه هرآنچه از سوی بستگان آنها پس از ملاقاتشان به رسانه‌های آن‌سوی آب گفته می‌شود، تأکید بر مرغ یک‌پای اغتشاش است!

🔹اما #نگاه_سوم، در این نگاه علی‌رغم اذعان به تقصیرهایی که آقایان موسوی و کروبی داشته‌اند و جرم‌هایی که مرتکب شده‌اند... صرفاً با «رفع حصر»، خوب است که شرایطی برای آنها فراهم شود تا امکان مراودات معمولی با خانواده و بستگان و دوستان بدون انگیزه‌های سیاسی داشته باشند و از امکانات معمولی یک شهروند معمولی بهره‌مند شوند!

▫️مسئله این است که چنین درخواستی از یک تصور غلط درباره وضعیت فعلی محصورین ناشی می‌شود!  آقای محمد کوثری جانشین قرارگاه ثارالله اخیراً‌ توضیحات مختصری درباره «حدود حصر» مطرح کردند. از نظر امکانات پزشکی و بهداشتی، آقایان نه‌تنها از امکانات یک فرد معمولی برخوردارند بلکه از سرویس‌های فوق‌العاده‌ رایگانی هم بهره‌مندند. از نظر امکان ملاقات با نزدیکان نیز هیچ محدودیتی وجود ندارند؛ برای حضور در مجامع مختلف، سفر به مکانهای تفریحی یا شهرهای دیگر نیز هیچ‌کدام از آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد محدودیتی ندارند.

⭕️بنابراین در صورتی که منظور از رفع حصر، عدم مجازات آقایان و اجازه‌ به آنها برای یک زندگی عادی باشد، و همچنین از رفع حصر معانی دیگری مانند تکرار اتفاقات گذشته و یا بهانه‌ای برای فشار به جمهوری اسلامی، در ذهن نباشد، اساساً حصری به آن معنای عجیب و غریب ساخته‌شده توسط برخی داخلی‌ها و رسانه‌های آن‌سوی آب وجود ندارد که درباره‌اش قیل‌وقال شود!


حصر و شیطان

 

۹۶/۰۶/۰۷ موافقین ۰ مخالفین ۰
بهاری

حصر خانگی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی